Scroll Top

Priložnostni sprejem za črnogorske študente, ki študirajo v Sloveniji

Sudenti_MEOH_2017

V sodelovanju in organizaciji veleposlanika Črne gore v Sloveniji g. Vujice Lazovića in častnega konzula Črne gore v Sloveniji g. Vojislava Kovača je 21.oktobra 2017 potekal tradicionalni sprejem-»Montenegro Embassies Open House«

V prostorih črnogorskega veleposlaništva v Ljubljani, kjer sta študente skupaj sprejela črnogorski veleposlanik in častni konzul Črne gore v Republiki Sloveniji, se je zbralo 40 črnogorskih študentov, večina postdiplomcev v Ljubljani, Mariboru in Kopru.
Namen oziroma cilj »Montenegro Embassies Open House«(MEOH) je predstavitev diplomatskega predstavništva črnogorskim študentom, v državi, kjer poteka študij.

Obenem je tak dogodek priložnost, da se novi študentje povežejo in predstavijo z vrstniki iz Črne gore, ki že študirajo v tujini, v tem primeru, v Sloveniji. Izmenjujejo si medsebojne izkušnje, v prvi vrsti člani Organizacije črnogorskih študentov v tujini, z diplomatskimi predtavništvi, kjer le-ti lahko spremljajo razvoj visokega izobraževanja in potencijal črnogorskih študentov, ki študirajo v tujini, kar neposredno vpliva tudi na razvoj matične države, Črne gore.