Scroll Top

DNEVI IZSELJENCEV

NagradaDI

Petnjica, 31. Julij 2017

Podelitev nagrade častnemu konzulu Črne Gore v Sloveniji Vojislav Kovaču za doprinos pri krepitvi mednarodne diplomacije in promocije Črne Gore
Uprava za Izseljence je v sodelovanju z občino Petnjica letos prvič organizirala manifestacijo poimenovano Dnevi Izseljencev. V sklopu Tradicijonalnih dnevov Diaspore je bil cilj dogodka promocija in krepitev medsebojnih odnosov med Črno Goro in izseljenci.V ta namen so izseljencem iz ZDA, Slovenije, Belgije, Turčije, organizacij izseljencev iz Luksemburga in Srbije za posebne zasluge, svečano podeljene nagrade in priznanja.
Častnemu konzulu g. Vojislav Kovaču, ki že več kot tri desetletja živi in deluje v Ljubljani in kateri je z odločbo Vlade Črne Gore leta 2011 imenovan za častnega konzula Črne Gore v Republiki Sloveniji, je podeljena nagrada za doprinos pri krepitvi mednarodne diplomacije in promocije Črne Gore.

V obrazložitvi žirija,nagrada, ki jo je izročil predsednik vlade Črne gore, gospod Duško Marković, je dodeljena gospodu Vojislavu Kovaču zaradi zaznamovanega vpliva in pozicije v diplomatskih krogih, kot tudi zasluge v povezovanju Republike Slovenije in Črne gore v ekonomskem, političnem ter kulturnem smislu. Gospod Vojislav Kovač je zaupanja vredna osebnost, ugleden poslovnež,ki promovira in predstavlja Črno goro v najboljši luči.