Turizem

Geografski položaj države, 200 km plaže in veliko različnih kulturnih, zgodovinskih in naravnih bogastev, kot so visoke gore, globoke doline, ledeniki, raznolika flora in favna – zaradi vsega tega je Črna gora posebna in čudovita sredozemska država.

Na tako majhnem območju lahko najdete srednjeveška mesta z izjemno arhitekturo in kulturo, čudovite plaže, slikovita pristanišča, največje jezero na Balkanu, hitre reke in najgloblji kanjon v Evropi, neokrnjeno naravo narodnih parkov in divjih gozdov, spektakularne gore, neverjetno pokrajino, kulturne in zgodovinske znamenitosti, smučišča in še veliko več …

Prepustite se gostoljubju Črne gore.


Najpopularnejše turistične destinacije v Črni gori so:
Sveti Stefan: nekoč majhno ribiško mesto, ki je doživelo preobrazbo in postalo ena najbolj prepoznavnih turističnih destinacij Črne gore.
Boka kotorska – Kotorski zaliv: eden najglobljih in najdaljših zalivov Jadranskega morja, imenovan tudi najdaljši fjord Evrope.
• Budva: plaže Budve so priljubljene pri turistih. Polotok se ponaša z 21 km obale in s 17 plažami.
Cetinje:
• Durmitor je gorski masiv in ime narodnega parka, ki vključuje najvišji vrh Črne gore – Bobotov Kuk, kanjon reke Tare, Sušice in Drage ter zgornji del kanjonske doline Komarnica.
Lovćen: narodni park Lovćen s središčem v Cetinju – prestolnici države.
• Samostan Ostrog:
• Staro mesto Kotor: je eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v regiji in je del Unescove svetovne kulturne dediščine.
Ulcinj in Ada Bojana: plaže Ulcinja in Bara so po mnenju večine najlepše plaže v Črni gori. Na samem koncu ulcinjske Velike plaže je rečni otok Ada Bojana.