Scroll Top

Častni konzul na slovesnosti ob Dnevu diaspore

Dani dijaspore jul_2023

Častni konzul Črne gore v Sloveniji Vojislav Kovač se je 29. julija 2023 udeležil osrednje prireditve »Dnevi diaspore«, ki že šesto leto zapored poteka v mestu Plav. Ob spremljanju programa se je častni konzul  lahko ponovno prepričal, kar je bilo poudarjeno v številnih nagovorih, kakšen je pomen zvestobe in zavezanosti diaspore domovini Črni gori, hkrati pa je bila, kot je bilo slišati tisti večer, izpostavljena želja države po negovanju kakovostnih odnosov z diasporo.

Tradicionalno se je program začel s himno Črne gore, sledili so nagovori predsednika občine Plav Nihada Canovića, gostitelja letošnjih Dnevov izseljencev, nato direktorja Uprave za sodelovanje z izseljenci,  Arbena Jakupija, temu pa je sledil nagovor osrednjega gosta prireditve – črnogorskega predsednika Jakova Milatovića.

Sledil je kulturno-umetniški program KUD-a Plavsko jezero, nato pa tradicionalna podelitev priznanj zaslužnim posameznikom in organizacijam izseljencev. Prireditev sta pripravila in koordinirala občina Plav in Uprava za diasporo Črne gore.