Scroll Top

URADNI OBISK PREDSEDNIKA ČRNE GORE, JAKOVA MILATOVIĆA, REPUBLIKI SLOVENIJI (6. – 7. november 2023)

H

Častni konzul Črne gore v Republiki Sloveniji, Vojislav Kovač, je v okviru prvega uradnega obiska črnogorskega predsednika Jakova Milatovića Republiki Sloveniji, organiziral srečanje predsednika s predstavniki slovenskega gospodarstva, prisotnimi v Črni gori, in uglednimi Črnogorci, ki živijo in delajo v Sloveniji.

Častni konzul Vojislav Kovač je kot gostitelj srečanja na Brdu pri Kranju pozdravil predsednika in člane upravnih odborov največjih slovenskih podjetij, ki delujejo v Črni gori (NLB, Petrol, Zavarovalnica Triglav, Intereuropa, Interenergo …), in v svojem nagovoru dejal, da je vzpostavitev stabilnega in predvidljivega poslovnega okolja predpogoj za krepitev gospodarske aktivnosti in privabljanje novih investicij, kar je bil tudi povod za pogovor z novim predsednikom države Črne gore.

Z uglednimi posamezniki iz Črne gore, ki živijo in delajo v Sloveniji, so se pogovarjali o tem, kako vzpostaviti še boljši odnos s Črno goro, ki ne sme izgubiti lastnega kakovostnega človeškega kapitala. Črnogorski predsednik Jakov Milatović je ob tej priložnosti napovedal spremembe zakona o črnogorskem državljanstvu.

Med dvodnevnim delovnim obiskom predsednika Črne gore, Jakova Milatovića Republiki Sloveniji, je organizirana še uradna večerja, na kateri je ugledne goste iz Črne gore ter častnega konzula Vojislava Kovača gostila predsednica rRepublike Slovenije Nataša Pirc Musar.