Scroll Top

Nastop črnogorskega kitarističnega dua na Piranskih glasbenih večerih 12. julij 2018

1

V sodelovanju z Avditorijem Portorož in pod pokroviteljstvom častnega konzula Črne gore v Republiki Sloveniji Vojislava Kovača, je bil v sklopu 40. Piranskih glasbenih večerov,  organiziran koncert mednarodno priznanih kitaristov iz Črne gore Srđana Bulatovića doktorja klasične kitare in Darka Nikčevića flamenko kitarista z magisterijem iz avdio tehnologije.

Glasbena gosta iz Črne gore sta navdušila občinstvo z edinstveno mešanico balkanskih etno ritmov, v kateri združujeta lepoto mediteranskega in orientalskega zvoka.
Na nastopu v Piranu je bil promoviran tudi njun sedmi studijski album “Balkan, Mediteran, Orijent”. Značilnost slednjega je, da medtem ko prehajata v karakterjih, stilih in tehnikah, ritmih ter tempih, se v njunih delih vedno prepletajo črnogorska tradicionalna glasba, filmski zvočni zapisi in popularna sodobna gibanja.

Omenjena uspešna glasbenika iz Črne gore se lahko tudi sicer pohvalita z dvema zelo odmevnima koncertoma v eni najbolj prestižnih koncertnih dvoran, Carnegie hall v New Yorku (2016, 2017).